+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Bruggen Groote Gat
Oostburg

Vlakbij Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen ligt het Groote Gat, een kreekrestant. Het water was in de Tachtigjarige Oorlog de grens tussen de Staatse en Spaanse troepen die beiden, elk aan hun eigen kant, schansen aanlegden. De resten daarvan kun je nog zien aan het reliëf in het landschap. Nu is het Groote Gat een zilt natuurgebied, waar zeldzame soorten als Kruipend Moerasscherm voorkomen.

Opdrachtgever: Dienst Landelijk Gebied
Expertises:
Diensten:
Verrassingstocht
Verrassingstocht

Om dit gebied toegankelijk te maken zijn een aantal vlonders met bruggen door dit waterrijke gebied gelegd. Vanuit Oostburg kun je via dit stelsel van paden over het water de kreek verkennen en het buitengebied intrekken. De dichte oeverbegroeiingen met veel riet maken een rondgang tot een verrassingstocht. Zitelementen op de oevers nodigen uit om even uit te rusten en kennis te nemen van de informatie over natuur en historie die op diverse plekken middels informatiepanelen verteld wordt.

Specifieke klus
Specifieke klus

Het ontwerpen en uitdetailleren van de bruggen was een specifieke klus. Ook de fundatie vereiste bijzondere aandacht, aangezien hier veel munitie vanuit de Tweede Wereldoorlog bleek te liggen. Technische details betroffen daarnaast o.a. de booglijnen in de leuningen van de verhoogde delen en de uitvoering in gerecycled kunststof.

Ook bij de aanleg mochten wij een rol spelen in een stuk directievoering en toezicht.

De dichte oeverbegroeiingen met veel riet maken een rondgang tot een verrassingstocht.
.
Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Filter resultaten