+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

NIOZ
Yerseke

De buitenruimte van dit kantoor­pand aan de Oosterschelde sluit naadloos aan bij het Oosterschel­delandschap. Golvend blauw van het water loopt door in de beplan­ting. Ook het halfverhardings­materiaal sluit aan bij de omge­ving en bestaat uit gewassen schelpen. Enkele bomen geven hoogte en diepte in het beeld. Met eenvoudige middelen is hier een groots en fraai effect ontstaan. Een prachtige plek om te verblijven in de beschutting van het gebouw met zicht op de Oosterschelde.

Opdrachtgever: Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee
Expertises:
Diensten:
Golvende lijnen
Golvende lijnen

De sfeer van wind en water, zand en strand, mossels en kokkels wordt doorgezet in deze ruimte. Golvende lijnen kenmerken de vormgeving. Door het aanwezige reliëf wat verder versterkt wordt, ontstaat een soort besloten duinvallei waar het in de geborgenheid van duinstruweel en enkele bomen zowel in zon als schaduw goed toeven is.

Oosterscheldesfeer
Oosterscheldesfeer

Lopend door de glazen gang ‘breekt’ de sfeer van de Oosterschelde ineens door. Aan alle kanten is men omringd door schelpen die als een slingerend tapijt doorlopen richting water tussen de ‘duinen’ door: licht welvende grondtaluds die met een duinvegetatie (duindoorn, duinroos, grassen) begroeid zijn. Midden in dit spel van wind en water is ruimte voor een groot terras waar men tot rust kan komen, kan mediteren, zonnen of discussiëren.

Een prachtige plek om te verblijven!
.
Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Gebruikte materialen
Gebruikte materialen
  • Bomen
  • Golvende lijnen
  • Schelpen
  • Duinvegetatie
Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen

Diensten

Ontwerp
Een fraaie buitenruimte komt niet vanzelf tot stand. Of het nu een tuin of landschap is, het begint met een goed ontwerp. Als tuin- en landschapsarchitect ontwerpen wij landschappen, particuliere tuinen, bedrijfstuinen, zorgtuinen, parken, pleinen en woonomgevingen. Eigenlijk alles wat buiten te zien is.
lees verder
Techniek
Ontwerpen is één, uitvoeren is twee! Hoe zorg je dat hetgeen ontworpen is ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden? Daar is een technische uitwerking voor nodig waar onze mensen bij het onderdeel techniek voor zorgen.
lees verder
Beheer
Alles heeft onderhoud nodig. Dat geldt ook voor de buitenruimte. Een juist beheer is daarom van groot belang om een gerealiseerd plan duurzaam in stand te houden. Daarom wordt er bij het opstellen van het ontwerp en de technische uitwerking al rekening gehouden met het toekomstige beheer.
lees verder