+25 jaar knowhow
Kustlandschap Ouddorp-Bad
Projecten

Kustlandschap Ouddorp-Bad

Van verruigd naar toegankelijk duingebied
Ouddorp

Het kustgebied tussen de badplaats Ouddorp en het strand is ingrijpend veranderd. Het sterk dichtgegroeide en verruigde duingebied is weer open gemaakt en beter toegankelijk door fiets- wandel- en ruiterroutes. Vanaf de Vrijheidsweg is weer zicht op de duinen en is het kustlandschap weer voelbaar aanwezig. Duinopgangen zijn verbeterd en verduidelijkt. Meubilair is aangepast en meer passend in de sfeer van het duingebied. Op diverse plaatsen zijn spelaanleidingen gecreëerd en zijn zit- en rustplekken aangebracht. De samenwerking tussen gemeente Goeree-Overflakkee, Natuurmonumenten en recreatieondernemers heeft hier tot zichtbare resultaten geleid voor natuur, landschap en recreatie.

Opdrachtgever: Gemeente Goeree-Overflakkee, Natuurmonumenten
Diensten:
Aanleiding
Aanleiding

Het kustgebied tussen de badplaats Ouddorp en het strand is ingrijpend veranderd. Het sterk dichtgegroeide en verruigde duingebied is weer open gemaakt en beter toegankelijk door fiets- wandel- en ruiterroutes.

Aanpassingen
Aanpassingen

Vanaf de Vrijheidsweg is weer zicht op de duinen en is het kustlandschap weer voelbaar aanwezig. Duinopgangen zijn verbeterd en verduidelijkt. Meubilair is aangepast en meer passend in de sfeer van het duingebied. Op diverse plaatsen zijn spelaanleidingen gecreëerd en zijn zit- en rustplekken aangebracht.

Gebruikte materialen
Gebruikte materialen

  • natuurlijk materialen in kustsfeer:
  • naturelkleurig beton
  • vergrijzend hout
  • cortenstaal
  • streekeigen beplantingen (duinstruweel, helm)
  • schelpenpaden
Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen