+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Camping Zwaakse Weel
Kwadendamme

Deze mini-camping ligt in natuurgebied Zwaakse Weel. In het plan is een aansluiting gemaakt bij de karakteristieke elementen uit de omgeving.

Opdrachtgever: Familie van der Maas
Expertises:
Diensten:
Beschutting aan kampeerplek
Beschutting aan kampeerplek

Aan de zijde van de boomgaard wordt een wind- en emissiescherm aangebracht in de vorm van een elzenhaag. Deze is op enkele plaatsen wat gedund waardoor kijkvensters ontstaan en zicht vanaf de kampeerplekken op de boomgaard mogelijk is. De kampeerplekken zelf zijn omgeven door Zeeuwse hagen met een mengeling van meidoorn, sleedoorn, kornoelje, liguster en roos. Deze zijn op een losse, natuurlijke wijze aangebracht en bieden beschutting aan de kampeerplek.

Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Groene, landelijke omgeving
Groene, landelijke omgeving

Over de gehele camping staan los ‘gestrooide’ hoogstamfruitbomen, die aansluiten op de collectieboomgaard ten noorden van de camping.

Het middengebied is opener van karakter en biedt plaats aan tenten en speelvoorzieningen (natuurlijke spelaanleidingen). Aan de rand van dit middengebied is het hart van de camping aanwezig, bestaande uit een voorzieningengebouwtje (ondergronds) met douches/toiletten, informatie, etc. De groene, landelijke omgeving bestaat uit een (paarden)weide met een open karakter met verspreid wat hoogstamfruitbomen, enkele drinkputten omringd met knotbomen en een bloemenweide. Deze beplantingselementen sluiten aan bij het thematische wandelpad wat dwars door weiden en achterliggende hoogstam-fruitboomgaard voert: het ‘vlinderbelevingspad’.

Camping Zwaakse Weel Camping Zwaakse Weel Camping Zwaakse Weel Camping Zwaakse Weel