+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Boerderijtuin
Biezelinge

In het ontwerp zijn de oorspronkelijke hoofdindeling en afmetingen van het boerenerf gehandhaafd. Qua vormgeving is aansluiting gezocht bij het strakke, rechtlijnige karakter van de Zeeuwse boerenschuur. Lange lijnen van hagen, leibomen, beplantingsvakken en populieren. Het ontwerp speelt in op de schuurindeling door bij de mendeuren openheid te creëren. Als contrast met het strakke lijnenspel zijn enkele los gestrooide (hoogstam)bomen aangebracht.

Opdrachtgever: particulier
Expertises:
Diensten:
Materiaal- en beplantingskeuze
Materiaal- en beplantingskeuze

De materiaal- en beplantingskeuze is zeer sober en bestaat uit streekeigen soorten: ligusterhagen, notenbomen, hoogstamfruit (appels/peren), leilinden en Italiaanse populieren (in omgeving aangeplant als windscherm rond fruitboomgaarden). Daarnaast is veel gras (zoals oorspronkelijk) gebruikt: gazon in het intensieve deel bij de gebouwen en extensief gras/weide verder weg. Als enige bloeiende toevoeging is gebruik gemaakt van witbloeiende boerenhortensia’s.

Boerderijtuin Boerderijtuin Boerderijtuin Boerderijtuin
Zichtlocatie
Zichtlocatie

Zichtlijnen naar het landschap en de omgeving (kerk/toren) zijn intact gelaten. De hagen en andere opgaande beplantingselementen geven privacy zonder al te zeer het zicht op de omgeving weg te nemen. Ook het zicht vanaf de omgeving op deze unieke locatie is op deze wijze behouden. Het dorp is hiermee een fraaie, groene locatie rijker die tevens invulling geeft aan de historische scheiding/open ruimte tussen de (onderscheiden!) dorpen Kapelle en Biezelinge.

Gebruikte materialen
Gebruikte materialen
  • Strakke hagen
  • Populieren
  • Hoogstamfruit
  • Gras
  • Boerenhortensia's
Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen