+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Entree Margarethapolder
Terneuzen

Voor Dienst Landelijk Gebied/de Provincie Zeeland is gewerkt aan de inrichting van het 140 ha grote natuurgebied Margarethapolder ten oosten van Terneuzen. De entree van dit gebied heeft een duidelijk accent gekregen. Door middel van een grote lijst van cortenstaal, wordt het landschap gevangen in een schilderij. Dit element markeert de overgang van de stad naar de polder en vormt tevens de toegang tot het natuurgebied.

Opdrachtgever: Dienst Landelijk Gebied
Expertises:
Diensten:
Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Tastbare herinnering
Tastbare herinnering

De lijst is gemaakt uit roestbruin cortenstaal wat in de vorm van een schilderijlijst gevouwen is. In de rechtsonderhoek is de naam van de polder met het jaartal uitgefreesd als tastbare herinnering aan dit geschenk van DLG aan de bevolking in het kader van de beëindiging van DLG als overheidsdienst in het jaar 2014.

Wij hebben het ontwerp, de technische detaillering/uitvoeringsvoorbereiding, aanbesteding, toezicht op de uitvoering en een feestelijke opening verzorgd. Bijzondere details vormen de constructie van de lijst qua sterkte, materiaaldikte en wijze van verankering in relatie tot doorbuiging en windbelasting.