+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Parkje Bornhemweg
Oudenbosch

Aan de noordzijde van Oudenbosch is aan de Bornhemweg een buurtparkje gerealiseerd. Centraal in het parkje is een grote regenwaterberging opgenomen, die bij piekbelastingen volstroomt en ook vanuit de naastgelegen wijk kan worden gevuld.

Opdrachtgever: Gemeente Halderberge
Expertises:
Diensten:
Prachtig ommetje
Prachtig ommetje

Met een rondgaand pad langs en over de waterberging, ontstaat een prachtig ommetje, waar met zicht op het water en de natuurvriendelijke oevers,  elk jaargetijde een andere beleving mogelijk is. De waterberging geeft ook diverse spelaanleidingen voor kinderen. Middels twee alternatieve oversteken over het water, wordt het spannend of je droog de overkant kunt halen.

Fijne plek voor mens en dier
Fijne plek voor mens en dier

In het parkje zijn veel nieuwe bomen opgenomen. Onder andere een boomweide met diverse soorten hoogstamfruitbomen, waarvan de bewoners zelf mogen plukken. Ook zijn diverse losse boomgroepen, struwelen en knotbomen in de oeverzones aangebracht. Door al dit nieuwe groen wordt de beleving en biodiversiteit van het parkje vergroot en ontstaat een fijne plek waar het voor mens en dier goed toeven is.

Parkje Bornhemweg Oudenbosch Parkje Bornhemweg Oudenbosch Parkje Bornhemweg Oudenbosch Parkje Bornhemweg Oudenbosch
Klimaatrobuust
Klimaatrobuust

De jeugd heeft het parkje en de natuurlijke spelaanleidingen in ieder geval al ontdekt en in gebruik genomen!
Oudenbosch is hierdoor een fraai parkje en uitloopgebied rijker geworden. En tevens is door de afvoermogelijkheid van regenwater in het parkje, de aangrenzende wijk, een stuk klimaatrobuuster geworden.

Diensten

Ontwerp
Een fraaie buitenruimte komt niet vanzelf tot stand. Of het nu een tuin of landschap is, het begint met een goed ontwerp. Als tuin- en landschapsarchitect ontwerpen wij landschappen, particuliere tuinen, bedrijfstuinen, zorgtuinen, parken, pleinen en woonomgevingen. Eigenlijk alles wat buiten te zien is.
lees verder
Techniek
Ontwerpen is één, uitvoeren is twee! Hoe zorg je dat hetgeen ontworpen is ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden? Daar is een technische uitwerking voor nodig waar onze mensen bij het onderdeel techniek voor zorgen.
lees verder
Beheer
Alles heeft onderhoud nodig. Dat geldt ook voor de buitenruimte. Een juist beheer is daarom van groot belang om een gerealiseerd plan duurzaam in stand te houden. Daarom wordt er bij het opstellen van het ontwerp en de technische uitwerking al rekening gehouden met het toekomstige beheer.
lees verder