+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Landgoed De Moer
Yerseke

Temidden van het natuurgebied Yerseke Moer ligt, omringd door de natuur, een landgoed van in totaal ca 6 ha. Een deel is openbaar toegankelijk, rond de vier landhuizen zijn privéruimten/tuinen gerealiseerd. Het hoofdgebouw, wat aan de westelijke zijde is gesitueerd, doet denken aan het Catshuis te Den Haag. Bestaande beplantingsstructuren van het oorspronkelijke boerenbedrijf zijn gehandhaafd.

Opdrachtgever: particulier
Expertises:
Diensten:
Het landgoed
Het landgoed

Om samenhang te creëren zijn bestaande laanstructuren uitgebreid en doorgezet over het hele landgoed. Deze vormen de kapstok van het landschapsplan. Zij verankeren de diverse gebouwen en bieden lange zichtlijnen over het landgoed. Op een aantal plaatsen is de onderbeplanting verwijderd waardoor er vanuit de gebouwen contact is met de fraaie, waterrijke omgeving van de Moer. De openheid en het groene karakter van dit gebied is doorgezet op het landgoed in de vorm van weiden en gazons. Een halfverhard pad maakt een wandeling buitenom het landgoed mogelijk via bruggetjes, dammetjes en door hekjes.

Landgoed De Moer Landgoed De Moer Landgoed De Moer Landgoed De Moer
De omgeving
De omgeving

De omgeving van het hoofdgebouw is als privéruimte ingericht en bestaat uit een intensiever tuindeel met langgerekte haagstructuren, vaste plantenborders en karakteristieke boomgroepen in het gras.

Het vloerpeil van de woning ligt beduidend hoger dan de omringende tuin, waardoor de aansluitende terrasomgeving ook ‘op niveau’ ligt. Hierdoor ontstaat een fraai uitkijkplateau op de omgeving. Haagblokken en beplantingen geven de nodige beschutting. Gekozen is voor natuurlijke grindpaden als hoofdverharding met rondom de woning accenten in bak- en natuursteen. Zichtlijnen vanuit de woningen zijn doorgezet in de omgeving.

Ruimte en Groen Ruimte en Groen