+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Daktuin VesteTuin
Tholen

Bovenop de winkels in de Thoolse nieuwbouwwijk VesteTuin is een appartementencomplex met bijbehorende daktuin gesitueerd. De daktuin is bedoeld als zichttuin en buitenruimte voor de bewoners. Een centraal gelegen terras lokt mensen naar buiten. Bloeiende beplanting met gemengde vaste planten en siergrassen geven de ruimte kleur en sfeer en zorgen dat het een fijne plek is om te vertoeven. Paden van Oud-Hollandse tegels maken het geheel toegankelijk. Het niet van echt gras te onderscheiden kunstgras geeft jaarrond een groen beeld.

Opdrachtgever: Bouwfonds Ontwikkeling BV/ Stadlander
Expertises:
Diensten:
Daktuin VesteTuin Daktuin VesteTuin Daktuin VesteTuin Daktuin VesteTuin
Cortenstalen bakken
Cortenstalen bakken

Cortenstaal is een terugkerend materiaal. Omdat op een dak geen natuurlijke ondergrond aanwezig is, is in cortenstalen bakken een groeiplaats gecreëerd. Mede door het beperkte belastingsmogelijkheden van het dak, zijn de boombakken strategisch geplaatst. Meerstammige berken en dakplatanen in de boombakken (1,5×1,5m) zorgen voor sfeer, beschutting en schaduw op de daktuin.

Om de beplanting tijdig en efficiënt water te geven, zijn de plantvakken tevens voorzien een automatisch irrigatiesysteem met druppelleidingen.

Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Gebruikte materialen
Gebruikte materialen
  • Cortenstalen plantenbakken
  • Bloeiende beplanting
  • Oud-Hollandse tegels
  • Meerstammige berken en dakplatanen
  • Terras
Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen