+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Bloemrijke binnentuin De Saele
Oosterland

Na een interne verbouwing in het appartementengebouw De Saele op Schouwen-Duiveland, is een totaal andere beleving ontstaan. Een overdekte middenruimte tussen twee gangen is omgevormd tot binnentuin. Hierdoor is vanuit de omringende glazen gangen een fraai zicht ontstaan op een groen en bloeiend middengebied!

Opdrachtgever: Zeeuwland
Diensten:
Maximale vergroening
Maximale vergroening

De binnentuin is lang en smal en is zo efficiënt mogelijk ingedeeld. Met een minimum aan verharding en maximale vergroening.

Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Fleurig boeket
Fleurig boeket

De gehele ruimte is ingericht als één fleurig boeket met bloeiende vaste planten en siergrassen zoals oa. beemdkroon, montbretia, zonnehoed, brandende liefde, duizendknoop, geraniums, kattenstaart, parelgras en vroegbloeiende botanische tulpen. Ook de 4 meerstammige krentenboompjes zijn belangrijke sfeermakers die vogels aantrekken.
Door de gespreide bloei van de beplanting en de aantrekkingskracht op vogels, vlinders en bijen is er telkens wat te beleven in de binnentuin.


De bewoners zijn enthousiast over het resultaat en wij ook. Dus missie geslaagd!

Diensten

Ontwerp
Een fraaie buitenruimte komt niet vanzelf tot stand. Of het nu een tuin of landschap is, het begint met een goed ontwerp. Als tuin- en landschapsarchitect ontwerpen wij landschappen, particuliere tuinen, bedrijfstuinen, zorgtuinen, parken, pleinen en woonomgevingen. Eigenlijk alles wat buiten te zien is.
lees verder
Techniek
Ontwerpen is één, uitvoeren is twee! Hoe zorg je dat hetgeen ontworpen is ook daadwerkelijk gerealiseerd kan worden? Daar is een technische uitwerking voor nodig waar onze mensen bij het onderdeel techniek voor zorgen.
lees verder
Beheer
Alles heeft onderhoud nodig. Dat geldt ook voor de buitenruimte. Een juist beheer is daarom van groot belang om een gerealiseerd plan duurzaam in stand te houden. Daarom wordt er bij het opstellen van het ontwerp en de technische uitwerking al rekening gehouden met het toekomstige beheer.
lees verder