+25 jaar knowhow
Projecten
Projecten

Bedrijfsomgeving Omoda
Zierikzee

Het distributiecentrum van schoenenretailer Omoda is gevestigd aan de rand van Zierikzee. Deze zichtlocatie eiste een passende landschappelijke inpassing van het gebouw in de omgeving.

Opdrachtgever: Omoda
Expertises:
Diensten:
Overgangsgebied
Overgangsgebied

Het gebied gelegen tussen de weg richting de Zeelandbrug en het bedrijf is landschappelijk ingericht en fungeert tevens als waterberging (wadi’s). In dit overgangsgebied zijn grondlichamen aangelegd, zogenaamde schollen. De vorm, hoogte en steilte van de schollen varieert. Door de afwisselende hoogten en taluds ontstaat, ook voor de passerende automobilist, een gevarieerd beeld waarbij de gebouwen af en toe opdoemen tussen de groene taluds. De schollen zijn ingezaaid met een speciaal bloemenmengsel. Tussen de schollen zijn een aantal landschappelijke bomen aangebracht. Het principe van het schollenlandschap wordt doorgezet in de inrichting van het terrein.

Strakke vormgeving
Strakke vormgeving

Verder is gebruik gemaakt van stoere materialen in een strakke vormgeving, aansluitend op het gebouw. Schanskorven met een vulling van basaltblokken fungeren als structurerend element op het terrein en dienen als zitelement bij de entree. Donker basaltsplit markeert de ruimte rondom het gebouw. De asfaltverharding is praktisch ingericht op de vele verkeerbewegingen van laden en lossen, aankomen en weggaan. Roestvaststalen ‘punaises’ markeren de parkeerplaatsen. Moderne lichtmasten complementeren dit geheel.

Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Ruimte en Groen Ruimte en Groen
Gebruikte materialen
Gebruikte materialen
  • Schollen
  • Speciaal bloemenmengsel
  • Bomen
  • Schanskorven
  • Basaltsplit
  • Moderne lichtmasten
Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen Gebruikte materialen